Swedish League, Final (2015-05-24)
Kategori: Tävling
Karta/område: Aspeå-Ava
Arrangör: Högåkers OK/IFK Umeå
Land: Sverige
Distans: Jaktstart
Sträcka: 16.86 km
Tid: 95:20
5:e bästa tid och 12:a totalt.

Öppnade hårt och var upp i rygg på Högstrand (som gick ut 12 s före) precis efter startpunkten. Vi matade på bra och var ikapp Rassmus (gick ut 30 s före) vid K2. Högstrand utgör stabilt lok K3-6 och min känsla är att Rassmus har svårt att hänga med.
Går upp i tät och plockar K7 och 8 när Rassmus kommer med en jädra fart bakifrån. Hänger på men hinner inte med att läsa kartan i steneländet, vad skulle vi nedanför höjderna och göra? Plötsligt stannar Rassmus och säger ett ord som inte lämpar sig i skrift och vänder 90 grader. Högstrand trampar snett på klapperstensfältet och bryter.
Efter den utflykten bestämmer jag mig för att ta saken i egna händer och tuggar på uppför K10-11 och Rassmus verkar återigen ha problem med att hänga på. Blir därför förvånad när han än en gång stormar fram bakifrån och drar på i bra fart K13-14.
Strax innan K15 tycker jag dock att han drar lite väl långt ner i sluttningen. "Vi är för långt ner!" ropar jag, men han verkar inte lyssna så jag går upp och tar kontrollen ensam. Vid K17 är jag sedan ikapp en klunga med Glebov-Svensk-Svensk-Wängdahl. Glebov drar på som ett djur på långsträckan och Wängdahl släpper och Svensk d.ä sladdar. Vi tappar dock lite momentum in till K23 och bjuder in Svensk d.ä i matchen igen. Är väldigt mör på slutet och ids inte spurta om det. Går in sist i klungan 9-10-11-12 men är ganska nöjd ändå med att kroppen börjat fungera igen.
Visa kommentarer (0)
 
Swedish League, Final (2015-05-24)