Re-run: WUOC 2012 Long distance (2018-01-23)
Kategori: Träning
Karta/område: Pantano de Tibi
Land: Spanien
Sträcka: 14.52 km
Tid: 80:22
Genomsnittlig puls: 174
Maxpuls: 186
Fullkomligt legendariskt träningspass. Trötta på strandkartorna drog jag, William, Gustav och Josse upp till bergen för att springa banan från student-VM-lången från 2012. När Thierry fick veta att alla vi tre killar skulle springa fort gick han igång ordentligt och fixade GPS-tracking, uppvärmningskarta och startlista enligt världsranking. (Litet startfält men bra klass med tre av de 10 bästa herrorienterarna i världen på startlinjen.)
Gick ut först med andra ord. Brutal terräng, brant, stenigt och allmänt ogästvänligt. Höll på att dö på väg till kontroll 2 (kändes som det i alla fall) genom att störta utför en svinbrant sluttning med bara rullgrus. Lite skärrad ett tag efter det så tog det lite försiktigt och blev ikapplöpt av William med 3 min. Jag och William springer tillsammans, han lite piggare när det är platt och jag lite piggare uppför. Olika varv i fjärilen med samtidigt ut ändå.
Långsträcka. Jag tar ett fint runtvägval, och William chansar rakt på. Blir något förvånad när jag blir ikapplöpt av Gustav med 6 min då han kommer från ett konstigt håll. Gustav är piggare så får slita lite för att hänga med men är ändå med i mål.
Visar sig att Gustav har hoppat över en kontroll, och William tappade 11 min (!) på sitt vägval på sista långsträckan, så blev en seger för mig ändå. Episkt.

Lite svårt att se snitslarna. K1, K13 och K17 satt fel. K3 hittade jag aldrig. K15 var rätt skum också. Svår terräng att sätta ut kontroller i. Diffusa kontrollpunkter. Vi hade dessuto någon konstig utskrift på kartan vi sprang på där de vita dungarna var gula.
Visa kommentarer (0)
 
Re-run: WUOC 2012 Long distance (2018-01-23)