World Cup #3 (2017-05-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lintukiima
Arrangör: Hiidenkiertäjät
Land: Finland
Distans: Lång/jaktstart
Sträcka: 17.83 km
Tid: 90:48
Gick ut i ledning, 29 sek före Kyburz. Inleder bra, tappar lite på att inte gå stigen till K2, så när jag blir lite osäker på väg in till K3 får jag syn på Kyburz och släpper upp honom framför. Tycker dock att det går lite långsamt och han verkar högst ovillig att dra, så efter mosspassagen får jag ta över kommandot. Märker uppför backen till K5 att jag är lite piggare, så bestämmer mig för att satsa lite i fjärilen där vi såklart har olika. Missar dock lite till K7 men är ändå först ut ut fjärilen.
Har bestämt mig för att gå rakt på till K16, men Kyburz får lite bättre stråk utför och är plötsligt före mig på hygget. Han viker ut på vägen och jag vågar inte stå fast vid mitt beslut utan hänger på. Trodde att vi skulle mata 3:00-tempo vägen, men Kyburz är märkbart trött och stressad och jag är osäker på vad jag ska hitta på.
Kartbyte vid K16 och jag ser en jagande grupp bakom och bestämmer mig för att köra på själv. Var dock bättre att gå norr om det förbjudna till K19, så vid kontrollen är vi en stor klunga med mig, Kyburz, Hubmann, Daehli, Kinneberg och Runesson.
Ner till varvning och jag bestämmer mig för att läsa in slutet på banan. Reagerar på att det bara är 23 kontroller när jag mindes att vi skulle ha 29 st. Tar en titt på definitionen och ser att jag har tagit damernas avslutning vid kartbytet!!! Håller huvudet kallt och tänker efter. Kyburz hade legat precis bakom mig kontrollerna jag låg först, och sen hade jag stämplat samma kontroller som de andra i klungan = damerna och vi hade samma bana från kartbyte till varvning. Var troligt men inte garanterat att vi hade liknande efter varvning, så det var bara att klistra sig i Hubmanns rygg och stämpla vid samma kontroller som han gjorde... Hänger med bra och är hyfsat pigg, men smäller i foten rejält ner till K26 och tappar fokus lite. Är sist i åttamannaklungan in (då vi hämtat upp William och Emil). Lite surt då jag kände mig pigg idag, skulle vågat gå själv!
Visa kommentarer (0)
 
World Cup #3 (2017-05-28)